Header Ads

Update Current Affairs 2017 | Every week Current Affair 2017 for Job Exams


Current affairs 2017. Get all current affairs of 2017 for IBPS, WBCS, RAIL Exams. All new questions and gks of 2017. Current affairs will be given in every week. Best current affairs for jobs exam. 


1.who is the chief guest of 2017 republic day parade ?
Answer: Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)
2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams
2.a. 2017 Wimbledon womens title winner?
Answer: Garbine Muguruza
3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer
3.a. 2017 Wimbledon mens title winner?
Answer: Roger federer
4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?
Answer: Antonio Guterres
5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath
7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar
8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer: Amarinder Singh
9. Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat
*10. Newly appointed Chief of Air staff
Answer: Birender Singh Dhanoa
*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer: Ajay Tyagi
*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017) ?
Answer: Dipak Misra
*13. Who is the chief of Research and Analysis Wing ( RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana
*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain
*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma
______________________________________________________
*16. winner of indian open badminton 2017 ?
Answer: P V Sindhu
*17. India's longest Bridge?
Dhola -sadiya bridge(Assam)
*18. First Indian who won asian squash title ?
Answer: Joshna Chinappa
*19. Who is the winner of "2017 World Snooker Championship" ?
Answer: Mark Selby from England
*20. Recently elected French President?
Answer: Emmanuel Macron
*21. winner of sultan azlan shah cup 2017?
Answer: Britain( Runner-up: Australia, Third place: India)
*22. who won 2017 phalke award ? Answer: Kasinathuni Viswanath
*23. 2017 French open Mixed doubles winner?
Answer: Rohan Bopanna(India) & Gabriela Dabrowski from canada
24.recently elected ireland prime minister?
Answer: Leo Varadkar
25. Recently appointed chief election commissioner of india?
answer: Achal Kumar Joti
26. who is the winner of 2017 man booker prize
?
Answer: David Grossman (book: A Horse Walks Into a Bar)
27. Which cricket team won 2017 champions trophy ?
Answer: Pakistan
28. 2017 womens ICC cricket worldcup winner?
Answer: England (defeated India)
29. Newly elected president of INDIA?
answer: Ram Nath Kovind
30. Recently appointed Supreme Court Chief Justice of India?
Answer: Dipak Misra
31.where is the venue for 2024 Olympics?
Answer: Paris
31.where is the venue for 2028 Olympics?
 Answer: Los Angeles

Current affairs will be updated in every week.for more job based suggestion follow our website or our facebook page wbreadit. 

No comments

Powered by Blogger.